zero waste hungary

Papír vs. fém vs. üveg vs. műanyag

2015. szeptember 08. - zerowastehu

10435706823_f403648ab1_b.jpgVan az úgy, hogy az embernek nincs lehetősége teljesen csomagolásmentesen vásárolni, ilyenkor is érdemes azonban odafigyelni, hogy mit választunk.

Első körben érdemes olyan terméket venni, aminek a csomagolását később is fel tudjuk használni (pl. üvegpoharas mustár a flakonos helyett), és itt is érvényes, hogy minél többször használható fel a szelektívbe dobás/kidobás előtt, annál jobb (pl. vékony műanyag zacskó helyett vastagabb zárható doboz).

Ha azonban választhatunk a címben is említett anyagok közül, egyértelműen a szinte 100%-ban újrahasznosítható papír, fém és üveg legyen az első, a műanyaggal ugyanis az a legnagyobb probléma, hogy egy részét vagy nem, vagy csak jelentős minőségromlással lehet újrahasznosítani (erről kicsit bővebben itt írtam).

Szerencsére ha jól belegondolunk, a termékek nagy részénél van választási lehetőség, érdemes a következő vásárlásnál megfigyelni, hogy az általunk vett termékeknek van-e újrahasznosítás szempontjából szerencsésebb változata, és ha lehetséges, a továbbiakban inkább azt választani. Kis lépés, de ez is számít.  

A bejegyzés trackback címe:

https://zerowaste.blog.hu/api/trackback/id/tr887771462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása